• خانه / Case Study / حسگر هوشمندی که…

حسگر هوشمندی که میزان خارش پوست را اندازه‌گیری می‌کند

پژوهشگران آمریکایی، نوعی حسگر هوشمند ابداع کرده‌اند که می‌تواند میزان خارش پوست کاربر را اندازه‌گیری کند.

یک حسگر پوشیدنی می‌تواند با ردیابی این که چند بار پوست خود را خراشیده‌اید، شدت خارش پوست را اندازه‌گیری کند.

خارش با بسیاری از بیماری‌ها مرتبط است و در برخی از موارد می‌تواند ناتوان‌کننده باشد اما تشخیص دادن خارش مزمن، دشوار است زیرا یک روش عینی برای اندازه‌گیری نحوه احساس آن وجود ندارد.

پژوهشگران “دانشگاه نورث‌وسترن”(Northwestern University) آمریکا، یک حسگر نرم ضد آب ابداع کرده‌اند که می‌تواند این کار را انجام دهد. این حسگر به پشت دست می‌چسبد و حرکت خاراندن را به واسطه امواج صوتی تولید شده با کشیدن ناخن روی پوست اندازه‌گیری می‌کند.

“استیو ژو”(Steve Xu)، سرپرست این پژوهش گفت: حسگر ما می‌تواند تفاوت میان خارش واقعی و غیر واقعی را تشخیص دهد. سیستم‌هایی که پیشتر آزمایش شده‌اند، این ویژگی را نداشته‌اند و نمی‌توانند این کار را به سادگی انجام دهند.

به گفته ژو، این حسگر را می‌توان پیش از شارژ مجدد، به مدت هفت روز مورد استفاده قرار داد. این حسگر از یک الگوریتم یادگیری ماشینی استفاده می‌کند تا تشخیص دهد که کاربر چه زمانی خود را می‌خاراند. پژوهشگران، حسگر را با کمک داده‌های مربوط به ۱۰ زن و مرد سالم آموزش دادند.

سپس، پژوهشگران این حسگر را روی گروهی متشکل از دو مرد و ۹ زن آزمایش کردند که چهار تا ۲۴ سال داشتند و همه آنها به اگزما مبتلا بودند.

آنها عملکرد الگوریتم آموزش دیده را با تصاویر ثبت شده با دوربین‌های مادون قرمز مقایسه کردند که از کاربرانی که حسگر را به کار برده بودند، گرفته شده بود. پژوهشگران دریافتند که ارزیابی‌ها در ۹۹ درصد موارد مطابقت دارند.

“کین لیو”(Qin Liu)، از پژوهشگران این پروژه گفت: این حسگر به ویژه به عنوان یک ابزار تشخیصی برای کودکان خردسالی که نمی‌توانند مشکل خود را به سادگی بیان کنند، کارآمد خواهد بود.

وی افزود: بیماران حتی نیازی ندارند که به بیمارستان مراجعه کنند زیرا این حسگر، بی‌سیم است و همه اطلاعات را مستقیما به رایانه پزشک انتقال خواهد داد.

ژو گفت: همچنین این حسگر ممکن است ردیابی موفقیت درمان‌ها و آزمایش اثربخشی داروها طی طراحی دارو مورد استفاده قرار بگیرد.

 

منبع: ایسنا